Systemy XP i Vista domyślnie wykorzystują 20% przepustowoci naszego połączenia i rezerwują ja dla wszystkich programów w systemie oraz na tzw. updaty
Aby zwiększyć przepustowość naszego łącza wystarczy wymusić na systemie aby rezerwował 0% czyli mówiąc najprościej wyłączyć pakiety które ograniczają nam prędkość internetu
Później przedstawię 2 sposoby na to jeden dla systemu Windows XP i drugi dla Visty
I. Windows XP.
1. Wchodzimy w START -> Uruchom -> i wpisujemy gpedit.msc
2. W okienku ktore nam sie otworzy wchodzimy w Konfiguracja komputera -> Szablony administracyjne -> Siec -> Harmonogram pakietow QoS
3. Nastepnie klikamy w 'Ogranicz rezerwowalną przepustowość', i w okienku ktore nam sie otworzy zamiast 20 wpisujemy 0 i klikamy Zastosuj
II. Windows Vista.
Wyglada to mnie wiecej tak, wchodzimy w:
panel sterowania -> centrum sieci i udostępniania -> zarządzaj połączeniami sieciowymi -> właściwości odpowiedniego połączenia sieciowego -> odznacz lub odinstaluj Harmonogram pakietów QoS
Nie mam Visty, wiec dokladnie tego sposobu nie sprawdze ale za pewne dziala
-------------------- Zapraszam na 83.1.164.116:27051 TO MY JESTE?MY NAJLEPSI
Ostatnio zmieniony przez Aras 2010-01-13, 22:02, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum