Nie jesteś zalogowany! W ciągu 60 sekund zostaniesz przeniesiony do rejestracji.

Witaj na Strzelnica-Konin.com Teraz jest :, , Załóż konto!
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie    

Sponsorzy

Sponsor serwera Ventrilo

Najtańsze klucze gier w sieci

# Nazwa Serwera IP Serwera Rodzaj Połącz Sponsor GameMonitor
1. Strzelnica-Konin [FFA] 193.33.177.15:27036 S/NS strzelnica-konin.com FFA
2. Strzelnica-Konin [Zombie] 83.1.164.117:27024 S/NS strzelnica-konin.com Zombie Plague
3. Strzelnica-Konin [COD] 80.72.37.14:27025 S/NS strzelnica-konin.com Call of Duty
4. Strzelnica-Konin [Classic] 188.116.3.83:27015 S/NS strzelnica-konin.com Classic
5. Strzelnica-Konin [CTF] 94.23.241.215:27069 S/NS strzelnica-konin.com Capture The Flag
1. Strzelnica-Konin [VT] 188.165.154.140:1100 VT 2.1.4 net-speak.pl

Tagi: jak grać :: w jb :: w drużynie ct :: poradnik :: dla :: początkujących :: graczy :: cs :: counter strike :: granie na serwerze jail :: regulamin jail break

Jak grać w JB w drużynie CT
Autor Wiadomość
 Moloch

Informacje
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 2009-11-11, 21:51   Jak grać w JB w drużynie CT

Gra w drużynie CT jest trochę bardziej wymagająca niż w drużynie TT.
Po 1. Każda osoba w CT jest zobowiązana posiadać mikrofon
Po 2. Każda z osób grająca w CT jest zobowiązana bezwzględnie przestrzegać zasad (by sprawdzić zasady wpisz "/zasady" w trakcie gry)
Po 3. Każdy z graczy w CT ma do wyboru 7 broni głównych (Od m4 po AWP) oraz deagla w każdym z zestawów.
Po 4. Co nie jest uwzględnione w zasadach CT ma 30 sek na otworzenie cel w innym przypadku TT ma free day.
Po 5. ZACHOWAJ DYSTANS OD TERRO!! NIE PROWOKUJ BY CIE ZABI?!!

Taktyka gry w CT:
1. Wyznaczyć 1 os odpowiedzialną za otwieranie cel
2. Wyznaczyć punkt zbiórki TT po otworzeniu cel
3. W przypadku gdy jakiś z TT nie zjawi się w punkcie zbiórki dać mu ostrzeżenie o powrocie. Niewypełnienie rozkazu = zabicie terrorysty
4. Po przeliczeniu wszystkich w miejscu zbiórki przegrupować wszystkich więźniów pod jakąś ścianę na mapie.
5. Wyznaczyć im zadania (patrz poradnik jak grac w zespole TT)
6. Wybić terrorystów i pozostawić 1 przy życiu
7. Wykonać zadanie terrorysty nie patrząc jak czasami głupie by było.

Taktyka na FD (Free day)
Każdy z CT musi wiedzieć że po upływie czasu (Patrz gdy na zegarze gry dopłynie 0:00) ma prawo wydawać rozkazy drużynie TT. Nie wykonanie rozkazu grozi killem. Każdy wiezień ma prawo podejść do ciebie na jaką chce odległość nawet na tobie usiąść ;p. Wiec uważaj i gdy terrorysta się już zbliży bądź cały czas w ruchu by utrudnić mu atak.

Nie ma idealnej taktyki na free day.
Przedstawię bynajmniej jak ja gram na FD.
Po pierwsze unikam w 100 % kontaktu z terro, chowam się po zaułkach mapy i czekam na koniec czasu po czym (czasami się udaje czasami nie ;p) wydaje polecenia terrorystom. Jest to ciężkie dla początkujących graczy ale wykonalne ;p.

Oczywiście ktoś zawsze powinien pilnować gun room'u. Można to robić z dystansu albo bezpośrednio ale pod żadnym pozorem nie kamp w nim (grozi to banem!).

Jeszcze jedna ważna sprawa gdy chcemy przeszukać terrorystę czy posiada broń.
Sposób jest na to jeden i tylko on skutkuje najlepiej. Jeżeli masz podejrzenia że terrorysta jednak zdobył broń, odłącz go od grupy i każ mu iść pod ścianą. Jeżeli wyciągnie wcześniej broń niż mu kazałeś zabij go od razu. Cały czas celuj w głowę !! Gdy wiezień dobierze broń ułamki sekundy decydują o twoim życiu. Wracając do tematu każ terroryście (gdy stoi już pod ścianą) odwrócić się plecami do ciebie. Podrzuć mu broń główna albo boczna (zależnie od rodzaju podejrzenia). Gdy podrzucasz broń automatycznie u ciebie się zmienia. Jeżeli wiezień ma bron każ mu ją odrzucić kontrolując cały czas jego zachowanie. Jeżeli zaś nie ma broni każ mu odrzucić podrzuconą przez ciebie broń. W razie gdy terro nie posłucha zabij go

Poradnik wykonany w 100% przeze mnie ;p Sądzę że komuś się przyda ;p
Ostatnio zmieniony przez Aras 2010-01-03, 08:13, w całości zmieniany 4 razy  

Aras 

Informacje
Wysłany: 2009-11-11, 21:53   

Poradnik ładny i podoba mi się.Jeżeli jest to twoja praca dopisz na dole ze jest to twoje jeśli nie dopisz źródło.
--------------------
Szukasz serwera steam? Sieć Serwerów Strzelnica-konin.com posiada najlepsze serwery steam ! Nie zwlekaj i już teraz graj na najlepszych serwerach counter strike steam
steam | counter strike steam

rumcajsik 
ESL/GB Player

Informacje
Ostrzeżeń:
 6/3/5
Wysłany: 2009-11-12, 08:15   

Poradnik ładnie opisany, można się wiele z niego dowiedzieć. Szczerze pomógł mi i to dużo, nigdy nie grałem na Jail Break bo nie znałem zasad serwera.
--------------------
Piszę poprawnie po polsku
.

Ostatnio zmieniony przez Aras 2010-01-03, 08:16, w całości zmieniany 1 raz  

Jackyl1988 

Informacje
Wysłany: 2009-11-12, 09:55   

Cytat:
Taktyka na FD (Free day)
Ka?dy z CT musi wiedzieć że po upływie czasu (Patrz gdy na zegarze gry dopłynie 0:00) ma prawo zabić każdego TT nie patrząc na jego zachowanie. Każdy wiezień ma prawo podejść do ciebie na jaką chce odległość nawet na tobie usiąść ;p. Wiec uważaj i gdy terrorysta się już zbliży bądź cały czas w ruchu by utrudnić mu atak.

Z tym się nie zgodzę,gdyż po upływie 2:50min.(czasu mapy) i na liczniku będzie 0:00,CT rozkazują dalej TT,według tej zasady się gra;podczas "freeday",także zmień ten podpunkt,inaczej ja to zrobię.

Pozdrawiam Jackyl1988.
--------------------

Ostatnio zmieniony przez Aras 2010-01-03, 08:20, w całości zmieniany 1 raz  

Moloch

Informacje
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 2009-11-12, 17:16   

Ok poprawione sorry za pomyłkę ;p pozdro Jackyl1988.
Ostatnio zmieniony przez Aras 2010-01-03, 08:20, w całości zmieniany 1 raz  

Anonimowy 

Informacje
Wysłany: 2010-01-01, 16:24   

Dzieki przydało mi się to już wiem więcej :)

badom 
ProBot

Informacje
Wysłany: 2010-01-01, 23:47   

Anonimowy,
sorry, że piszę to w tym temacie, ale mam prośbę. Mógłbyś nie pisać w każdym starym/ nowym temacie coś w stylu "dzięki przydało mi się"? Ja rozumiem, że na admina trzeba mieć 20 postów, ale może jakoś sensowniej je rozpisać?
Dziękuje za uwagę, jak coś to zawsze możecie usunąć mój post.
--------------------
Gość, czemu jeszcze Cie nie ma na JB???

R E K L A M A

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu