Wysłany: 2009-11-11, 21:51 Jak grać w JB w drużynie CT
Gra w drużynie CT jest trochę bardziej wymagająca niż w drużynie TT.
Po 1. Każda osoba w CT jest zobowiązana posiadać mikrofon
Po 2. Każda z osób grająca w CT jest zobowiązana bezwzględnie przestrzegać zasad (by sprawdzić zasady wpisz "/zasady" w trakcie gry)
Po 3. Każdy z graczy w CT ma do wyboru 7 broni głównych (Od m4 po AWP) oraz deagla w każdym z zestawów.
Po 4. Co nie jest uwzględnione w zasadach CT ma 30 sek na otworzenie cel w innym przypadku TT ma free day.
Po 5. ZACHOWAJ DYSTANS OD TERRO!! NIE PROWOKUJ BY CIE ZABI?!!
Taktyka gry w CT:
1. Wyznaczyć 1 os odpowiedzialną za otwieranie cel
2. Wyznaczyć punkt zbiórki TT po otworzeniu cel
3. W przypadku gdy jakiś z TT nie zjawi się w punkcie zbiórki dać mu ostrzeżenie o powrocie. Niewypełnienie rozkazu = zabicie terrorysty
4. Po przeliczeniu wszystkich w miejscu zbiórki przegrupować wszystkich więźniów pod jakąś ścianę na mapie.
5. Wyznaczyć im zadania (patrz poradnik jak grac w zespole TT)
6. Wybić terrorystów i pozostawić 1 przy życiu
7. Wykonać zadanie terrorysty nie patrząc jak czasami głupie by było.
Taktyka na FD (Free day)
Każdy z CT musi wiedzieć że po upływie czasu (Patrz gdy na zegarze gry dopłynie 0:00) ma prawo wydawać rozkazy drużynie TT. Nie wykonanie rozkazu grozi killem. Każdy wiezień ma prawo podejść do ciebie na jaką chce odległość nawet na tobie usiąść ;p. Wiec uważaj i gdy terrorysta się już zbliży bądź cały czas w ruchu by utrudnić mu atak.
Nie ma idealnej taktyki na free day.
Przedstawię bynajmniej jak ja gram na FD.
Po pierwsze unikam w 100 % kontaktu z terro, chowam się po zaułkach mapy i czekam na koniec czasu po czym (czasami się udaje czasami nie ;p) wydaje polecenia terrorystom. Jest to ciężkie dla początkujących graczy ale wykonalne ;p.
Oczywiście ktoś zawsze powinien pilnować gun room'u. Można to robić z dystansu albo bezpośrednio ale pod żadnym pozorem nie kamp w nim (grozi to banem!).
Jeszcze jedna ważna sprawa gdy chcemy przeszukać terrorystę czy posiada broń.
Sposób jest na to jeden i tylko on skutkuje najlepiej. Jeżeli masz podejrzenia że terrorysta jednak zdobył broń, odłącz go od grupy i każ mu iść pod ścianą. Jeżeli wyciągnie wcześniej broń niż mu kazałeś zabij go od razu. Cały czas celuj w głowę !! Gdy wiezień dobierze broń ułamki sekundy decydują o twoim życiu. Wracając do tematu każ terroryście (gdy stoi już pod ścianą) odwrócić się plecami do ciebie. Podrzuć mu broń główna albo boczna (zależnie od rodzaju podejrzenia). Gdy podrzucasz broń automatycznie u ciebie się zmienia. Jeżeli wiezień ma bron każ mu ją odrzucić kontrolując cały czas jego zachowanie. Jeżeli zaś nie ma broni każ mu odrzucić podrzuconą przez ciebie broń. W razie gdy terro nie posłucha zabij go
Poradnik wykonany w 100% przeze mnie ;p Sądzę że komuś się przyda ;p
Ostatnio zmieniony przez Aras 2010-01-03, 08:13, w całości zmieniany 4 razy
Wiek: 22 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 836 Skąd: Kozienice
Wysłany: 2009-11-12, 09:55
Cytat:
Taktyka na FD (Free day)
Ka?dy z CT musi wiedzieć że po upływie czasu (Patrz gdy na zegarze gry dopłynie 0:00) ma prawo zabić każdego TT nie patrząc na jego zachowanie. Każdy wiezień ma prawo podejść do ciebie na jaką chce odległość nawet na tobie usiąść ;p. Wiec uważaj i gdy terrorysta się już zbliży bądź cały czas w ruchu by utrudnić mu atak.
Z tym się nie zgodzę,gdyż po upływie 2:50min.(czasu mapy) i na liczniku będzie 0:00,CT rozkazują dalej TT,według tej zasady się gra;podczas "freeday",także zmień ten podpunkt,inaczej ja to zrobię.
Pozdrawiam Jackyl1988.
--------------------
Ostatnio zmieniony przez Aras 2010-01-03, 08:20, w całości zmieniany 1 raz
Anonimowy,
sorry, że piszę to w tym temacie, ale mam prośbę. Mógłbyś nie pisać w każdym starym/ nowym temacie coś w stylu "dzięki przydało mi się"? Ja rozumiem, że na admina trzeba mieć 20 postów, ale może jakoś sensowniej je rozpisać?
Dziękuje za uwagę, jak coś to zawsze możecie usunąć mój post.
-------------------- Gość, czemu jeszcze Cie nie ma na JB???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum